Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. rujna 2018.

Zlatna žlica putuje u Županju: Među 117 uzoraka iz Hrvatske, Mađarske i BiH najbolji med 8. Agroexpa ima Ivan Mišković

Ivan Mišković iz Županje, dobitnik je Zlatne žlice za najbolji med 8. Agroexpa, odnosno pobjednik je 13. županijskog ocjenjivanja meda, sajma meda i pčelinjih proizvoda te 10. međunarodnog ocjenjivanja meda. Njegov med od bagrema zaslužio je 19,60 bodova. Dva najbolja meda s područja Virovitičko-podravske županije imaju Kristijan Plečić i Katarina Jakupec. Ove godine, u središtu Virovitice, predstavili su se medari iz Hrvatske, BiH i Mađarske.

Nagrade najboljima uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam gospodin Dragan Kovačević, te zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac.

U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica, prošli tjedan, održano je senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena, rekordnih – 117 uzoraka meda, čak 20 posto više nego 2017. godine.

broncabronca1 srebro srebro2zlato 1  zlato2

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostali članovi povjerenstva bili su: Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gordana Hegić, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Mirjana Špehar i Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te Ljubica Kravarščan iz Hrvatske poljoprivredno šumarske savjetodavne službe –
Podružnica Virovitičko-podravske županije. Oni su ocjenjivali: čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda.

Svih ovih godina, kao organizatori i pokrovitelji, uz Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, Hrvatska obrtnička komora – Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button