Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. rujna 2021.

Na području općine Špišić Bukovica s radom započelo 10 gerontodomaćica

Prošli tjedan u prostorijama Općine Špišić Bukovica s gerontodomaćicama s područja općine Špišić Bukovica potpisani su ugovori o radu na određeno vrijeme i tako se počelo s radom u vidu pomoći i skrbi osoba treće životne dobi, kao i osoba koje su u nepovoljnim životni uvjetima. Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica, a zajedno s partnerima,  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica, pripremila je i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom Zaželi – Program zapošljavanja žena – Faza II – “Složne ruke pomoći” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020. Zaposlenjem 10 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. U sklopu projekta i projektnih aktivnosti zaposlen je projektni asistent.

Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoći pri pripremi obroka, pomoći u održavanju čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Špišić Bukovice. Zaposlene žene u narednim danima očekuje osposobljavanje za zanimanje gerontodomaćice. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 925.650,00 kuna. Ukupno vrijeme trajanja projekta je 16 mjeseci, a gerontodomaćice i projektni asistent zaposleni su na 12 mjeseci. Projektnu dokumentaciju je uspješno izradila i prijavila tvrtka „DRAFT“ d.o.o. (www.icv.hr, Općina Špišić Bukovica)

Skip to content