Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. srpnja 2021.

Općina Čačinci započinje sa sankcioniranjem vlasnika zapuštenih okućnica

Općina Čačinci u suradnji s Turističkom zajednicom općine već nekoliko godina nastoji motivirati mještane za što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša na području općine, a u tom kontekstu će uskoro biti objavljeni i pobjednici natječaja za najuređeniju okućnicu.

Na taj način će Čačinci i sva pripadajuća naselja na području općine, uz uređene javne površine i privatne okućnice, biti mjesta ugodnija za život svojim mještanima. Nažalost, koliko god se mještani trudili urediti svoje okućnice, velik je i broj onih koji to već godinama nisu učinili.

– Na području naše općine postoji nekoliko desetaka okućnica koje svojim stanjem predstavljaju opasnost prolaznicima ili su potpuno obrasle drvećem i niskim raslinjem i kao takve predstavljaju probleme susjedima, ali i svim mještanima – kaže načelnik Alen Jurenac.

U tom kontekstu, Općina Čačinci odlučila je nesavjesne vlasnike nekretnina upozoriti ili sankcionirati vlasnike ili suvlasnike nekretnina koje se ne održavaju, bilo da se radi o neizgrađenom građevinskom zemljištu ili napuštenim kućama o kojima isti ni na koji način ne vode brigu.

– Kako bismo našu sredinu učinili što ugodnijom za život našim sumještanima, odlučili smo stati na kraj zapuštenim parcelama koje svojim izgledom i stanjem ne samo da narušavaju izgled, već predstavljaju opasnost našim stanovnicima. Vlasnici takvih nekretnina imat će opciju da iste urede u zadanom roku ili ćemo to učiniti putem treće osobe o njihovom trošku. Jedinstveni upravni odjel Općine Čačinci u zadnjih je nekoliko dana izdao pet takvih Rješenja kojima se naređuje vlasnicima da u roku od 15 dana po primitku istog uklone raslinje te da navedene čestice dovedu u uredno stanje. Ukoliko vlasnici ne postupe prema nalogu, uklanjanje će se provesti putem ugovornog izvođača kojeg će angažirati Općina Čačinci, ali na trošak vlasnika – zaključuje Jurenac. (www.icv.hr, vg)

   
Skip to content