Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2021.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u RTL Direktu najavio cijepljenje u „COVID-busu“ koje na području naše županije starta u ponedjeljak 14. lipnja i obuhvatit će 49 naselja

U RTL Direktu, koji je emitiran u srijedu 9. lipnja, gostovao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Govorilo se o cijepljenju protiv bolesti COVID-19, po čemu se Virovitičko-podravska županija, do sada istaknula po „inovativnim rješenjima“, što je, na sjednici Vlade RH s hrvatskim županima, pohvalio i premijer Andrej Plenković.

Naime, Virovitičko-podravska županija je bila prva u Hrvatskoj s "drive in cijepljenjem", a od ponedjeljka u VPŽ starta "COVID-bus" koji će obići 49 naselja naše županije, u kojem će se cijepiti naši stanovnici protiv COVIDA-19. I po toj "inovativnoj metodi" smo prvi u RH. O tome je u RTL Direktu, govorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

- Ideja je da autobus stane u manjim naseljima, kod društvenog ili vatrogasnog doma. Građani će ulaziti na prednja vrata, sjesti i cijepiti se, potom 15 minuta sačekati, te nakon toga otići svojim kućama. U ponedjeljak kada krećemo s cijepljenjem u „COVID-busu“, s nama će biti i ministar zdravstva Vili Beroš te ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak – najavio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović u RTL Direktu.

Cijepljenje će se obavljati svaki dan od 9,00 do 17,00 sati, svakim radnim danom od 14. do 25. lipnja, izuzev 22. lipnja kada je državni praznik. Oni koji u ovom intervalu od 14. do 25. lipnja dobiju svoju dozu cjepiva, drugu dozu će primiti krajem srpnja i početkom kolovoza. Inače, na području Virovitičko-podravske županije prema podacima od 6. lipnja, prvom dozom je procijepljeno 36,3 posto, a drugom dozom 17,3 posto odraslog stanovništva Virovitičko-podravske županije. Ukupno je „potpuno cijepljeno“, 17,3 posto odraslog stanovništva VPŽ (dvije doze nekog od cjepiva - Pfizer, Moderna, AstraZeneca ili jedna doza Johnsonom nap.a.) (www.vpz.hr, www.rtl.hr)  
Skip to content