Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. veljače 2021.

Virus SARS-CoV-2 u Virovitičko-podravskoj županiji: Među 105 testiranih bilo je sedmero pozitivnih koji dolaze iz Virovitice i Slatine

U posljednja 24 sata, među 105 testiranih osoba, bilo je sedmero pozitivnih, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od sedmero novo inficiranih, četvero ih je muškog, a troje ženskog spola. Oni dolaze s područja dva grada, Virovitica (5), Slatina (2). Trenutno je hospitalizirano 18 COVID-19 pacijenata, njih 17 u Općoj bolnici Virovitica i jedna osoba u KBC-u Osijek. Od njih 18, dvoje je na respiratoru. Inače, u petak u ordinacijama liječnika opće medicine, počinje cijepljenje AstraZenecinim i Moderninim cjepivom. U „prvom valu“ stiglo je 500 doza navedenih cjepiva. Cijepit će se kronični bolesnici koji su bili na listi čekanja. Time kreće cijepljenje za široko građanstvo. Osim toga, na području Virovitičko-podravske županije detektirana je i jedna zaražena osoba koja je imala „britanski soj virusa“. Podaci su stigli ih Klinike za infektivne bolesti, gdje je sekvenciran uzorak od 19. siječnja… Radi se o osobi koja je na području naše županije tada bila u posjeti i „s njega“ se virus nije širio dalje.

Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.429 ljudi. Nažalost, stotinu i jedna osoba preminule su od posljedica infekcije COVIDOM-19. Usprkos, trenutnom smirivanju situacije s korona virusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content