Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. siječnja 2020.

Fotogalerija: Veliko srce Čačinčana, prikupljeno 19.200,00 kuna za Jaglac

Čačinčani su ponovno pokazali veliko srce i po sedmi puta se ujedinili za pomoć Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica. Naime, Općina Čačinci i Turistička zajednica Čačinci uz generalno pokroviteljstvo tvrtke Pan Parket, organizirali su 7. Humanitarni malonogometni turnir ”Čačinci za Jaglac” u sportskoj dvorani osnovne škole. Pred prepunim gledateljstvom, nogometno umijeće pokazale su momčadi Pan Parketa, Caffe bara Blues, Caffa bara DEF i NK Mladost Čačinci, a turnir je otvorio zamjenik načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac:

– Hvala svim momčadima koje su se odazvale, sucima i svima koji su učinili i najmanji potez kako bi ovaj turnir i ove godine za naš Jaglac bio organiziran. Drago nam je da možemo pomoći i posebno veliko hvala našim Čačinčanima, gledateljima koji us došli u velikom broju i pomogli u prikupljanju sredstava za pomoć ovoj humanitarnoj udruzi – rekao je Jurenac. Predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović teško je pronalazila riječi zahvale za ovaj turnir koji svake godine razveseli Jaglace:

– Mi se istinski trudimo svojim projektima svake godine omogućiti našim članovima normalan život i uključivanje u društvenu zajednicu. Ovaj turnir je nešto posebno, na njemu su naši članovi veseli, nasmijani, uživaju i osjećaju se ravnopravnim članovima društvene zajednice što je najvažnije. Hvala od srca Čačincima, Općini i Turističkoj, našim vjernim donatorima i prijateljima Pan parketu, svim momčadima i ovoj prekrasnoj publici koja nas uvijek podržava – rekla je Šimatović.

U natjecateljskom dijelu, u poluzavršnim susretima Caffe bara DEF bio je bolji od Caffe bara Blues sa 2:0, odnosno Pan Parket od momčadi NK Mladost sa 2:1. Treće mjesto pripalo je Bluesu trijumfom nad Nk Mladost od 3:1, a u velikom finalu slavio je Pan Parket pobijedivši DEF s konačni 5:2. Posebna atrakcija bila je pogodak igrača DEF-a Kristijana Knjižeka, inače člana udruge Jaglaca s kojim je pogodak proslavila cijela dvorana. Sve utakmice odsudio je sudački par Darko Krmpotić i Mario Nađ, Na kraju, na središta igrališta donesen je veliki ček s iznosom koji je prikupljen za Jaglac na ovom turniru, Jaglaci su visoko u zrak podignuli ček s 19.200,00 kuna.

– Za Jaglac smo uvijek tu, u nama imaju vjernog i čvrstog prijatelja. Kad go i koliko možemo uvijek ćemo pomoći jer osmijeh Jaglaca za nas je neprocjenjiv. Hvala svima koji us pomogli u organizaciji, hvala Čačinčanima velikog srca. Jaglac nam je svima u srcu – rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ koji je uručio nagrade najboljima i zahvalnice te službeno zatvorio turnir. (www.icv.hr, vg, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Share Button