Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. listopada 2019.

Ako želite kupiti nekretninu na području općine Sopje, dobit ćete do 20.000,00 kuna

Općina Sopje, osim na izgradnju infrastrukture, ulaže u mlade jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Stoga je Općina Sopje povećala potpore za sve dobne skupine mladih sa područja općine. Tako će do 30. 11. 2019. godine biti otvoren natječaj za potporu pri rješavanju stambenog putanja mladih obitelji na kojem se za kupnju nekretnine može dobiti do 20.000 kuna, dok za uređenje i adaptaciju stambenog objekta 10.000 kuna (natječajna dokumentacija na službenoj internet stranici Općine Sopje, www.sopje.hr).

Tijekom listopada ova godine bit će raspisana i dva druga natječaja, jedan je za sufinanciranje boravka u učeničkim domovima za učenike s područja općine Sopje u iznosu 300 kuna mjesečno, a drugi se odnosi na potpore redovnim studentima u iznosu 500 kuna mjesečno, za koje će natječajna dokumentacija biti objavljena na službenoj internet stranici Općine Sopje (www.sopje.hr).
Također, Općina Sopje sufinancira prijevoz školske djece u 10-postotnom iznosu. Iz Proračuna Općine Sopje izdvojena su sredstva za kupnju likovnih kutija za sve učenike prvih razreda osnovnih škola, dok su za učenike od 5. do 8. razreda kupljene tehničke kutije, dok u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom, Općina Sopje sudjeluje u 50-postotnom iznosu pri kupnji pomoćnih nastavnih materijala (radne bilježnice, geografski atlasi, likovne karte i mape RH). (ADF; Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button