Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. kolovoza 2019.

U virovitičkom Malom parku zasjala nova, velika košnica

Nova atrakcija u virovitičkom Malom parku je i nova košnica, pa se sada može osim u cvijeću uživati i u predivnoj košnici. Naime, stara košnica bila je napravljena od slame pa je slama, uslijed kiše i loših vremenskih nepogoda popucala i istrunula. Na njeno mjesto postavljena je nova, koja je donacija “Drvnih konstrukcija” iz Voćina.

– Stara košnica je bila dotrajala, pa smo dobili donaciju od tvrtke Drvne konstrukcije iz Voćina, oni su je dizajnirali i izradili te je velikodušno poklonili Gradu Virovitici – rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac te dodala kako je na mjesto stare košnice odlučeno staviti novu, baš kako je u projektu osmišljeno.

Podsjetimo, park je obnovljen u sklopu projekta “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute” koji uključuje stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene, organiziranje natjecanja i studijskog putovanja. (www.icv.hr, lmh)

Share Button