Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2018.

Fotogalerija: Otvoren privremeni Ured predsjednice Republike u Virovitičko-podravskoj županiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila je Ured u Virovitičko-podravsku županiju, a na svečanosti ispred zgrade Županije pozvala je na zajedništvo u rješavanju gorućeg hrvatskog problema, iseljavanja mladih.

Privremeni Ured predsjednice Republike otvoren je izvedbom državne himne i podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Županije, a Predsjednica je podsjetila na ulogu toga dijela Hrvatske u Domovinskom ratu.

– Virovitica i drevna Virovitičko-podravska županija imaju veliko političko i vojno značenje. Posebno se to vidjelo u Domovinskom ratu u jesen 1991. godine, kada je ovo područje bilo ključno za slamanje planova Jugoslavenske vojske. Na žalost, na ovom području bilo je i ratnih zločina, a sve one koji su ih počinili treba identificirati i osuditi – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podsjetila je da Virovitičko-podravska županija dijeli dugu granicu s Mađarskom, što je čini posebno važnom pogotovo u današnje vrijeme pritiska migranata. –

– Upravo zato potreban je jači angažman za razvoj gospodarstva i u konačnici ostanak ljudi, a posebno mladih obitelji, u zavičaju. Potrebna je stalna pozornost i skrb u školskom i predškolskom odgoju, jer je riječ o vrlo važnoj pomoći roditeljima – kazala je.

Naglasila je kako su za demografsku obnovu Hrvatske potrebne nove investicije u gospodarstvu, zapošljavanje, a nadasve veće plaće.

– Poruka je to svima nama da moramo promijeniti obrasce rada, biti s ljudima i rješavati njihove probleme – kazala je Predsjednica Republike.

Pohvalila je Vladin projekt za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, istaknuvši kako nam je potrebno mnogo projekata da se županije u panonskom bazenu približe hrvatskom prosjeku.

Dobrodošlicu u Viroviticu poželjeli su joj Igor Andrović, virovitičko-podravski župan i Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button