Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. veljače 2018.

Najava konferencije: Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima

Konferencija „Iskustva Poljske u pregovaračkim procesima i važnost regionalnih operativnih programa za razvoj regija“ održat će se 22. veljače 2018. u hotelu International (Miramarska cesta 24, Zagreb) s početkom u 10,00 sati. Organizatori konferencije su Hrvatska zajednica županija i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Nastavno na inicijativu jačeg uključivanja hrvatskih županija u pregovaračke procese i prepoznavanja važnosti operativnih programa za regionalni razvoj u okviru kohezijske politike, iz Poljske dolaze dva stručnjaka koji će prenijeti svoja iskustva.

Govorit će o upravljanju EU fondovima s naglaskom na kapacitete regionalne razine kako bi bili dio akreditiranih sustava upravljanja i kontrole EU fondova te na njihovu važnost za razvoj poljskih regija. Pokazat će i kako pristupiti pregovorima s Europskom komisijom i primijeniti financijske mehanizme u korištenju fondova.

Marcin Szmyt je ravnatelj Odjela za strateško upravljanje, a Piotr Wolski je voditelj jedinice odgovorne za pripremu i upravljanje regionalnim operativnim programima Odjela za strateško upravljanje. Gospodin Wolski je sudjelovao u pripremi i provedbi regionalnih operativnih programa za prošlu (2007. – 2013.) i aktualnu (2014. – 2020.) financijsku omotnicu. Obojica dolaze iz Zapadno-pomeranskog vojvodstva koje zbog svog geografskog položaja na raskrižju raznih prometnih pravaca pruža mnoge prednosti od kojih su najveća investicije, a govoreći o poduzetništvu, ova regija već godinama drži svoje mjesto u poljskom vrhu.

Dnevni red:
– 10.00 – 11.30 Prezentacija, diskusija i pitanja sudionika
– 11.30 – 12.00 Pauza za kavu
– 12.00 – 14.00 Prezentacija, diskusija i pitanja sudionik
– 14.00 Ručak (hotel International)

Tijekom cijele prezentacije osiguran je hrvatsko-poljski simultani prijevod. Svoje sudjelovanje možete prijaviti na linku: Prijava na konferenciju. Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na: tajnistvo@hrvzz.hr i iva.pintauer.smit@hrvzz.hr (www.hrvzz.hr)

Share Button