Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. lipnja 2017.

FOTOGALERIJA: 25 godina Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja uz emocijama nabijenu večer nezaboravnih stihova neponovljivog Drage Britvića

Bila je to emocijama nabijena večer, večer koja je od izvođača izvukla ono najbolje. A sve to u režiji Rajka Stilinovića i pod „dirigentskom palicom stihova“ neponovljivog Pitomačanina, Drage Britvića koji nije među nama već 12 godina...

Večer Drage Britvića je bila uvod u Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja koji se u petak i subotu održava u Pitomači. Danijela Pintarić, Stjepan Lach, Kristina Domović, Đuka Čaić, Đani Maršan, Vlatka Kopić Tena, Boris Ćiro Gašparac, Tomislav Brajša, Ksenija Erker, Zoran Mišolongin, Klapa Larus, Matija Dedić, Podravski mužikaši, TS Svirci moji, uz pratnju tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Siniše Leopolda, skladno su ispunili gotovo 100 minuta programa od najvećih hitova Drage Britvića.

Ovaj rođeni Pitomačanin, hrvatski pjesnik, novinar, tekstopisac zabavne glazbe i šansone, bio je jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala. Njegove su skladbe: "Potraži me u predgrađu", „Mirno teku rijeke“, „Milioner“, Kockar", "Proplakat će zora", "Pod starim krovovima", "Svirci moji", "Zvona moga grada", "Tvoja zemlja",„Maslina je neobrana“. Za vrijeme Domovinskog rata, Britvić je autor teksta za skladbu "Bože čuvaj Hrvatsku", koju je izveo hrvatski pjevač i skladatelj Đani Maršan, koji je navedenu skladbu izveo i na „Večeri Drage Britvića“. Bio je to šlag na tortu.

Među brojnom publikom koja se prisjetila stiha i ostavštine ovog pjesničkog velikana bili su i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zamjenik načelnika Ivan Erhatić, predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Rikard Bakan, vd ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović… Program su vodili Branko Uvodić i Rosanda Tometić-Kokanović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content