Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. veljače 2017.

Virovitica: Prometno povezivanje s Mađarskom važno za daljnji gospodarski razvoj

Nakon sastanka s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, veleposlanik Mađarske u RH Jozsef Magyar posjetio je Grad Viroviticu gdje se je sastao s Granada Ivicom Kirinom, pročelnicom Ureda gradonačelnika Đurđicom Aragović, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matijom Mustačem, te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund.

Tema sastanka bili su zajednički projekti te dogovor oko budućih strateških projekata. Govorilo se o prometnom povezivanju, prije svega cestovnom, odnosno aktivnostima vezanim uz brzu cestu koja ide od Bjelovara prema Virovitici te nastavlja prema Republici Mađarskoj. Također, riječi je bilo i o novom projektu, a to je spajanje željezničkim mostom Virovitice i Barcsa kako bi se pomoglo krajevima uz Dravu.

– Trenutno Grad ima nekoliko važnih strateških projekata. Želimo se povezati brzom cestom preko Pečuha s Budimpeštom, gospodarski se razviti te zajedno s mađarskom stranom biti u ovom dijelu “hotspot” za gospodarstvo. Razdoblje koje je pred nama moramo, zajedno s mađarskom stranom, iskoristiti kako bismo povukli što više sredstava iz EU fondova te ojačali kulturne, političke i gospodarske odnose – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

Share Button