Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. prosinca 2015.

FOTO: Uskoro nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici

Općina Nova Bukovica je prije više od dvije godine ostala bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini. Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice te će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke. Općina je od župe u Novoj Bukovici dobila na korištenje na 30 godina zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana te je u tijeku njena rekonstrukcija i prenamjena za potrebe ambulante opće medicine i ambulante dentalne medicine.

Radovi su započeli početkom listopada ove godine i odvijaju se prema planu. Do sada je napravljena kompletna fasada i krovište, gotova je unutarnja žbuka i knauf, postavljena je hidroizolacija, glazure i podovi, centralno grijanje, PVC stolarija, postavljeni su opločnjaci te su u tijeku završeni radovi na ulaznom i stražnjem stubištu.

Vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.

- Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u podizanje zdravstvenih standarda, a time i kvalitete života lokalnog stanovništva, osobito u manjim općinama i ruralnim područjima. S ovakvim projektima, kao što je ambulanta u Novoj Bukovici, pokazujemo da želimo pomoći našim stanovnicima, i mladima i starima, da ostanu na svojem području te da kvaliteta osnovnih usluga bude na odgovarajućem nivou. – rekao je župan Tomislav Tolušić.

- Osim u Novoj Bukovici, u tijeku je izgradnja nove ambulante u Zdencima, potpisan je ugovor za novu ambulantu u Čađavici, a najavljena je i ambulanta u Sopju. Također, u županijskom proračunu za 2016. godinu predviđena su sredstva za obnovu ambulanti u Čačincima, Cabuni, Vaškoj, Turanovcu i Gradini te za ugradnju dizala u ambulanti u Pitomači – rekao je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid="101997"]

Skip to content