Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. listopada 2015.

Mali ”Palčići” oduševljeni posjetom orahovačkoj srednjoj školi

U danima kada se u cijeloj Hrvatskoj obilježava Mjesec hrvatske knjige, Srednju školu ”Stjepan Ivšić” Orahovica posjetila su djeca Dječjeg vrtića “Palčić”. Posjet ”velikima” za njih je bio poseban događaj.

Djeca su stigla u pratnji svojih odgojitelja i ravnateljice vrtića, a cilj ove posjete bio je približiti školu i knjigu djetetu iz vrtića. O prvom dojmu djeteta spram škole ovisi uspješnost njegovog cijelog daljnjeg školovanja pa se može smatrati i presudnim trenutkom za cijeli život djeteta. Djecu smo dočekali u društvenoj dvorani gdje smo im pripremili mali programčić. Naše učenice Klara Kašić, Ana Pleić i Mia Rončević pročitale su nekoliko zanimljivih pjesmica iz knjige “Igre sa zmajevima”, a poslije toga smo počastili mališane sokovima i keksima te obišli učionice, knjižnicu i sportsku dvoranu. – kaže knjižničar orahovačke srednje škole Damir Najmenik.

Mali vrtićanci su uistinu uživali.

To je za njih bilo nešto posebno. Kada smo došli u razrede neizmjerno je veselje bilo kada su vidjeli svoju braću, sestre, kumove…Bili smo na satu geografije i psihologije, trčali po športskoj dvorani, a najviše pitanja bilo je u knjižnici- Nama odgajateljima je posebno bilo neobično vidjeti u srednjoškolskim klupama učenika koji su nekada bili u našem vrtiću. Koliko je godina prošlo, a djeca već gotovo postali ljudi. – rekao je odgajatelj u Dječjem vrtiću ”Palčić” Hrvoje Jergović. (V. Grgurić)

[g-gallery gid=”98142″]

Share Button