Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. listopada 2015.

FOTO: Učenici iz Nove Bukovice na terenskoj nastavi u Slatini

Učenici viših razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica umjesto redovne nastave u školskim klupama prošlog su utorka imali nešto drugačiji školski dan – terensku nastavu ispunjenu zanimljivim i bogatim sadržajima. Sa svojim su učiteljima posjetili grad Slatinu.

U slatinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici ravnateljica Ana Knežević pokazala im je što se sve može raditi i posuđivati u knjižnici, a budući da je u tijeku Mjesec hrvatske knjige, ove godine u znaku svjetlosti, učenici su pročitali najzanimljivije o poznatim izumiteljima Nikoli Tesli i T. A. Edisonu, kao i ulomak iz knjige Kronike iz Narnije da bi nakon čitanja i pogledali isječak iz istoimenog filma. Desetak učenika natjecalo se na on-line Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Zatim su u POU Slatina pogledali odličnu i zabavnu kazališnu predstavu „Ljubav ili smrt“ koju su izveli glumci zagrebačkog Kazališta "Smješko" u sklopu kulturne manifestacije 2. slatinske male scene.

Nakon predstave učenici su imali priliku posjetiti Zavičajni muzej Slatina gdje su se uz stručno vodstvo Kornelije Krpačić upoznali su sa sadržajima koje muzej nudi i postavom izložbe antologijskih plakata Muzeja suvremene umjetnosti. U stogodišnjoj župnoj crkvi sv. Josipa učenike je srdačno dočekao župnik Dragan Hrgić.

Posjet Radio Slatini učenicima je bio najzanimljiviji jer su uz pomoć djelatnika Roberta Turkalja i Elvisa Markovića dobili priliku isprobati tehniku i pričati na radiju te dogovorili buduću suradnju oko realizacije sadržaja iz Medijske kulture.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vlatko Jelenčić učenike je detaljnije upoznao s radom ove humanitarne organizacije s kojom škola surađuje već dugi niz godina, kako je nastala te na koje se sve načine i učenici mogu uključiti u rad CK.

Zahvalivši se svojim domaćinima, učenici su se vratili kućama puni novih znanja i lijepih dojmova. (os-vnazora-novabukovica.skole.hr)

[g-gallery gid="98013"]

Skip to content