Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. rujna 2015.

FFAKS: “Cherbourgški kišobrani” na slatinski način u POU Slatina

Ovogodišnji FFAKS – Filmski festival art kino Slatina, posvećen francuskom filmu, otvoren je nedavno filmom Cherbourgški kišobrani. Spontano se upravo kišobran ove godine nametnuo kao “zaštitni znak” festivala.

Vrijedni djelatnici POU Slatini odlučili su to obilježiti na vizualno atraktivan način, pa su ispred zgrade napravili “instalaciju” i na žici objesili upravo kišobrane u šarenim bojama i otisnutim oznakama njihovog učilišta, kao i 5 sponzorskih kišobrana Velebit osiguranja.

Mnogobrojni slučajni prolaznici nisu skrivali oduševljenje ovom umjetničkom intervencijom u prostoru ispred POU Slatina. Nadamo se da je ovo tek početak tradicije i da će i budući FFAKS-ovi biti obilježeni na sličan maštoviti način.

Od 6. do 22. rujna traje Filmski festival art kino Slatina, koji po drugi puta organizira Pučko otvoreno učilište Slatina.

U ponedjeljak, 14. rujna na programu festivala bila je komedija Francuski ministar iz 2013. godine, a u utorak, 15. rujna prikazuju se filmovi s Filmskog festivala smijeha.

Predstave počinju u 20,00 sati, a ulaz je slobodan. (www.radioslatina.hr)

[g-gallery gid=”95312″]

Share Button