Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. rujna 2015.

Položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole Bušetina

Virovitičko-podravska županija i dalje nastavlja s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike pa će tako i mališani Područne škole Bušetina dobiti novu školsku zgradu. Temeljni kamen za izgradnju nove školske zgrade položen je u ponedjeljak, 7. rujna. Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, domaćin - načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler…

Prisutne je na početku srdačno pozdravila ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica Marijana Novak Stanić istaknuvši kako je danas veliki dan i za učenike i za roditelje, a ponajviše za mališane PŠ Bušetina.

Potom se prisutnima obratio načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler zahvalivši na suradnji svima koji su doprinijeli tome da se krene u izgradnju nove škole:

- Ovo je jedan od dokaza koliko općina Špišić Bukovica i Virovitičko-podravska županija ulažu u obrazovanje. Izvođenje nastave školskoj zgradi staroj 120 godina bilo je vrlo teško, a nama je cilj osigurati kvalitetnije i suvremenije obrazovanje – naglasio je Hrvoje Miler.

Prisutne je u ime Virovitičko-podravske županije pozdravio župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

- Mislim da je za djecu PŠ Bušetina ovo najljepši poklon za početak nove školske godine. Bušetina će dobiti najmoderniju i najopremljeniju školu u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i ovom dijelu Republike Hrvatske – rekao je župan Tolušić.

Zadovoljstvo zbog brige koju županija ulaže u obrazovanje nije krio niti saborski zastupnik Josip Đakić.

- Ovo je treća novosagrađena škola u općini Špišić Bukovica i tridesettreća u Virovitičko-podravskoj županiji. Naša Županija nema konkurencije kada je u pitanju izgradnja kapaciteta za prenošenje znanja – istaknuo je Josip Đakić.

Kamen temeljac za izgradnju nove škole zajednički su položili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, načelnik Hrvoje Miler te ravnateljica OŠ A. Cesarca Špišić Bukovica Marijana Novak Stanić, a učenica Nina Zelenbrz ubacila je u temelj škole i povelju s podacima o tom značajnom događaju. Početak radova je blagoslovio vikar Župe sv. Roka fra Grgur Blažević.

Nova škola će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.

Podsjetimo se, u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine otvarane nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo se, ukupno je obnovljeno i izgrađeno više od 30 škola i 5 školskih športskih dvorana. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid="94681" watermark="1"]

Skip to content