Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

 Slatko putovanje Virovitičko-podravskom županijom

Punjeni čupavci, crno-bijeli kolač, kokos praline, mađarica s makom, medeno srce božićne zvijezde, jogurt kocke, kuglice od lješnjaka, sve to dio je 40 recepata kuharice „Slatko putovanja Virovitičko-podravskom županijom“ kojoj je nakladnik Virovitičko-podravska županija i župan Igor Andrović, a ovu „slasnu“ knjigu potpisuje urednički dvojac Jasna Abramović, pročelnica Ureda župana i Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković.

Knjiga je to koja predstavlja 40 sjajnih recepata u režiji najpoznatije hrvatske kuharske blogerice, “Domaćice” Sanje Mijac i Sandre Jadek, neprikosnovene „kraljice kolača“ iz Slatine, hrvatske slastičarske reprezentativke. Grafičko oblikovanje knjige, koju je tiskao Grafiti Becker, potpisuje Plava tvornica, a garnirano je fotografijama, Sanje Mijac, Vladimira Mijca i Kristijana Toplaka.

Ova kuharica nastavak je „slasnih recepata“ s ovog područja, jer 2015. godine, u režiji Ureda župana, oči javnosti ugledala „Gastro putovanja Virovitičko-podravskom županijom“, knjiga recepata koji najbolje oslikavaju gastronomsko podneblje Virovitičko-podravske županije.

Naravno, dio onoga što se nalazi u knjizi, je ponuđeno gostima predstavljanja, a „slatke staze“ Slavonije i Podravine, sa stola su netragom nestajale u slasnim zalogajima Virovitičko-podravske županije.

Share Button