Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. rujna 2023.

Počelo jesensko cijepljenje protiv COVID-a koje su u VPŽ može obaviti u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok

Jesensko cijepljenje protiv COVID-a-19 ažuriranim je počelo, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je istaknuo da se dolaskom jeseni očekuje pojačan intenzitet cirkulacije virusa, što za osobe starije dobi i kronične bolesnike predstavlja zdravstveni rizik. Ono se na području Virovitičko-podravske županije može obaviti u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok, u Virovitici i Slatini. U Virovitici je to moguće, utorkom i četvrtkom od 8.00 do 11.00, a u Slatini srijedom od 8.00 do 11.00 sati.

Cijepiti se možete novim Comirnaty Omicron XBB.1.5 i Comirnaty BA.4/5 te proteinskim cjepivom Vidprevtyn. Cijepljenje je preporučljivo za sljedeće skupine stanovništva:

  • stariji od 65 godina
  • korisnici domova za starije osobe
  • kronični bolesnici (uključujući i djecu) s bolestima srca, pluća, jetre, bubrega, krvi, osobe s metaboličkim bolestima (uključujući dijabetes) te bolestima imunološkog sustava
  • trudnice
  • zdravstveni radnici

Preporučuje se jedna doza najmanje šest mjeseci nakon prethodnog cijepljenja ili preboljenja. Za pojedinosti možete se obratiti Službi za epidemiologiju. Više možete vidjeti OVDJE (www.zzjzvpz.hr, www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Privremene preporuke za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 – jesen 2023. godine

Share Button