Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. rujna 2023.

Uz “Vino i mitologiju” na pitomačkom vinogorju održan četvrti event u okviru ovogodišnjeg vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”

Četvrti event u okviru ovogodišnjeg vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?” održan je u subotu u pitomačkom vinogorju, u Turističko-informativnom centru Klopotec pod nazivom “Vino i mitologija”. Uz red mitologije, red pripovijetke i red pjesme, na pitomačkom vinogorju uživali su brojni gosti među kojima je bio i župan Igor Andrović te njegov zamjenik Mario Klement, direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo.

Posjetitelji su u duhu ove teme mogli uživati u degustaciji tri vrhunska vina s obronaka pitomačkog vinogorja: vina Cuvée (OPG Ivan Kožarić), Rose (Harsan) i Thesarium (Haskap), a koje je svima predstavila enologinja Ivana Nemet otkrivši bogat spektar boja, okusa i mirisa u čaši. Večer “Vina i mitologije” nije prošla bez podravskih zalogaja koji su se odlično sljubili s vinima.

Uz glazbeni nastup The Fusiona, u interpretaciji Mladena Medaka Gage, ispričane su kratke pripovijetke i legende koje su pratile etno skladbe temeljene na bilogorskim narodnim pjesmama. Vinski festival nastavlja se i sljedećeg vikenda pod nazivom “Vinski party u drevnom perivoju”, a koji će se održati u Dravskoj priči u Noskovcima 22. rujna u 18.00 sati, gdje će posjetitelji moći uživati u starim vinima, slavonskom “snacku” uz dobru atmosferu za koju su zaduženi Suhopoljski tamburaši.

Podsjećamo, i ove godine vinski festival organizira Turistička zajednica Virovitičko- podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. (www.icv.hr, Fotografije: Iva Barčan)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button