Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. rujna 2023.

“Wine not”: Urban wine party na vratima Papuka za sve ljubitelje dobrih vina i ukusnih zalogaja

Treći event u okviru ovogodišnjeg vinskog festivala ” „Slavonija i Podravina, wine not!?“ održan je u petak na vratima Papuka, u Geo info centru u Voćinu, pod nazivom Urban Wine Party. Na prostranoj terasi Geo Bara, posjetitelji su uz vodstvo ambasadorice vinskog festivala Ivane Nemet spojili vina s okusom bobičastog voća, s ukusnim zalogajima i desertom koji je došao kao posebna nota cijeloj večeri. Osim toga, posjetitelji su i obišli sadržaje Geo info centra u Voćinu, jedne od najpoželjnijih destinacija ovog dijela Slavonije. Za glazbu se tijekom večeri pod zvijezdama na vratima Papuka pobrinuo DJ Mario, a svojim dolaskom, manifestaciju su uveličali, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

Vinski festival nastavlja se u subotu 16. rujna, od 19.00 sati, kada će u Turističko-informativnom centru Klopotec, u pitomačkom vinogorju, posjetitelji moći uživati u “Vinu i mitologiji”. Uz iznimna vina i fine podravske zalogaje, priče i legende interpretirat će Mladen Medak Gaga.

Podsjećamo, i ove godine vinski festival organizira Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Posjetitelji će kroz ukupno 6 evenata, a koji su raspoređeni diljem VPŽ imati priliku saznati više o domaćim proizvođačima, proizvodnji vina i kušati 18 različitih vina, među kojima su i ekskluzivna vina, koja će se moći kušati po posljednji put.

Nakon pitomačkog kraja, festival se seli u Noskovce, gdje će se „Vinski party u drevnom perivoju“ održati u Dravskoj priči 22. rujna od 18.00 sati. Ondje će posjetitelji moći uživati u starim vinima, slavonskom snacku uz dobru atmosferu za koju je zadužen Tamburaški sastav Suhopoljski tamburaši. Posljednja lokacija i posljednji festival pod nazivom „Wine&run“, održat će se 30. rujna u 12.00 sati u Orahovici gdje će posjetitelji imati priliku poznati orahovačke vinare na hedonističkom maratonu koji se ne trči nego hoda uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša… (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

 

Share Button