Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. kolovoza 2023.

Potpisan ugovor: Kreće izgradnja pješačke staze, parkirališta i kolnika u središtu Čačinaca

U prostorijama Općine Čačinci načelnik Alen Jurenac i predstavnik tvrtke Gravia d.o.o. Tomislav Zorić potpisali su Ugovor o izgradnji pješačke staze, parkirališta i kolnika u središtu Čačinaca. Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuđač u iznosu od 106.412,19 € s PDV-om odabrana je tvrtka Gravia d.o.o. koja u roku od 150 dana mora završiti radove. Stručni nadzor navedenih radova vršit će tvrtka EPF Projekt d.o.o. iz Virovitice.

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će ovaj projekt s ukupno 40.000,00€, dok će preostalu većinu iznosa Općina osigurati iz vlastitog proračuna. Ovim projektom Općina će uz potporu Ministarstva riješiti dugogodišnji problem kretanja pješaka i vozila u samom središtu naselja, podići će se i razina komunalnih usluga i poboljšati standard stanovnika u tom dijelu naselja, osigurati daljnji razvoj i napredak naše lokalne zajednice, što je svakako dodatni doprinos.

Projekt je Općina zajedno s Razvojnom agencijom VIDRA prijavila na poziv za sufinanciranje kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice MRRFEU-a za što je ministar Šime Erlić načelniku Jurencu početkom srpnja ove godine uručio ugovor o sufinanciranju. (Općina Čačinci)

Share Button