Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. svibnja 2023.

Fotogalerija: Čisti se trasa kod budućeg čvorišta u Špišić Bukovici, na izlazu iz Virovitice se grade propusti, idući tjedan slijedi pojačano intenziviranje radova na brzoj cesti

Čisti se trasa kod budućeg čvorišta u Špišić Bukovici, a već sada se vidi koliko je ovaj građevinski pothvat velik zahvat. Radovi su nakon kiše intenzivirani, a dodatno će se pojačati idući tjedan. Na izlazu iz Virovitice, čiste se kanali na obilaznim pravcima i grade propusti. Tu trenutne radove „koči“ vlažan teren i naplavine, no i ovdje se od idućeg tjedne očekuje pojačavanje intenziteta radova. Ovo je kratak sukus onoga što se događa na dionici brze ceste od Virovitice do Špišić Bukovice koja će se nastaviti dalje prema Zagrebu.

Najveći dio radova Osijek koteks trenutno obavlja upravo kod Špišić Bukovice, gdje je kod istoimenog čvorišta, pjeskovito tlo, pa obilne kiše koje desetak i više dana natapaju tlo, nisu toliko usporile radove. Jasno je kako će dolaskom ljepšeg vremena, ovaj dio dionice od Špišić Bukovice do Virovitice, postati veliko gradilište ceste koja će u budućnosti spajati Viroviticu i Zagreb „za 60 minuta“… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button