Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. svibnja 2023.

Župan Igor Andrović: Štete su velike, a prirodna je nepogoda na području Virovitičko-podravske županije, zbog poplava i tuče, proglašena za 10 općina i dva grada

Na sastanku predstavnika svih općina i gradova, za koje je župan Igor Andrović, u proteklih tjedan dana proglasio prirodne nepogode zbog poplava i tuče, koji je održan u Čačincima, bila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Ona je nakon sastanaka, uz načelnika Općine Čačinci Alena Jurenca, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, županijskog pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu Bojana Mijoka, obišla OPG Jurlina i OPG Kolačko kod Bukvika, na čijim je nasadima i usjevima zabilježena velika šteta.

Župan Igor Andrović u prigodi posjete ministrice Marije Vučković je kazao.

  • Zahvaljujem se na posjeti ministrici poljoprivrede Mariji Vučković, koja je i tog 12. svibnja, kada se dogodilo nevrijeme, kao uostalom i premijer Andrej Plenković, zvala i raspitivala se kakva je situacija. Danas smo u Općini Čačinci imali sastanak svih načelnika i predstavnika gradova u kojima je proglašena prirodna nepogoda. Do sada smo, na prijedlog jedinica lokalne samouprave, proglasili prirodnu nepogodu za područja 10 općina (Pitomača, Špišić Bukovica, Suhopolje, Nova Bukovica, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Sopje, Zdenci nap.a.) i dva grada (Orahovica, Slatina nap.a.) s područja Virovitičko-podravske županije. Prirodna nepogoda je najvećim dijelom proglašena zbog poplava, a dvije su zbog tuče. Nažalost, uslijed velikog nevremena i poplava tijekom svibnja, od zapada do istoka županije, od Pitomače do Čačinaca i Zdenaca, nastradali su, trajni nasadi, lijeske, plastenici, jagode, a velike su štete zabilježena i na ratarskim kulturama – kazao je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button