Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. svibnja 2023.

Lea Ivanović, učenica Tehničke škole Virovitica, osvojila 2. nagradu na nacionalnoj razini Kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“

U srijedu, 12. svibnja provodila se nacionalna razina Kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” za srednje škole u školskoj godini 2022./2023. Kvizu znanja na nacionalnoj razini pristupilo je 354 učenika, a iz Tehničke škole Virovitica pravo sudjelovanja na nacionalnoj razini, nakon uspješno riješenog kviza znanja na školskoj i regionalnoj razini natjecanja, ostvarile su: Lana Barnaki, Lana Ronik, Lucija Šokac (1. M), Simona Miličić i Lea Ivanović (2. M). Mentorica učenicama je Tanja Kolar Janković, stručna suradnica školska knjižničarka.

Tema sezone U mreži različitosti obuhvatila je tri romana različitih žanrova: roman „Živjeti“ Jelene Kastaneti, „Šest vrana“ Leigh Bardugo i „Voštani princ“ Mire Morovića. U rješavanju kviza znanja sastavljenom od 75 pitanja učenica Lea Ivanović, 2. r. med. sestra/tehničar opće njege osvojila je izvrsnu 2. nagradu na nacionalnoj razini ostvarivši 72 boda od mogućih 75.

  • Čestitamo joj na ovom velikom uspjehu te smo izuzetno ponosni na njen trud i rad koji su se itekako isplatili. Čitanje knjiga postaje sve izazovnije, posebno u vremenu u kojem često cilj postaje brza i površna konzumacija sadržaja na internetu. Lein uspjeh daje nadu, osnažuje i usmjerava nas čitanju knjiga koje obogaćuje i razvija naš duh. Znanstveno je dokazano da redovito čitanje knjiga može poboljšati naše pamćenje, kreativnost, koncentraciju, empatiju te sprječava stres i depresiju. Uz to čitanje knjiga obogaćuje rječnik i gramatičke sposobnosti što je od velike važnosti kod razvoja komunikacije i pisanja. Čitanje ima neprocjenjivu vrijednost jer nam otvara svijet pun ideja, mišljenja i iskustava, a ujedno nam pomaže da se razvijamo kao ljudi. Posebno je važno kod mladih ljudi jer im omogućuje da lakše razumiju svijet oko sebe, otkriju svoje interese, razviju maštu i kritičko razmišljanje. Još jednom čestitamo našoj Lei i njenoj mentorici na izvrsnom uspjehu i nadamo se da će njezin primjer inspirirati sve nas da istražujemo nove svjetove kroz čitanje – poručili su iz Tehničke škole Virovitica. (www.icv.hr, tkj)
Share Button