Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. travnja 2023.

Počinje izgradnja sustava javne rasvjete u Glavnoj i Vinogradskoj ulici u Čačincima

Nakon provedenog postupka javne nabave načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac potpisao je ugovor o izgradnji sustava javne rasvjete u Glavnoj i Vinogradskoj ulici u Čačincima.

Radovi vrijedni više od 200.000 eura koje će izvoditi tvrtka Parangal d.o.o. iz Osijeka obuhvaćaju nabavku, isporuku i ugradnju rasvjetnih stupova te LED svjetiljki s pripadajućim popratnim radovima uz državnu cestu D2.

Ovom investicijom financiranom isključivo vlastitim proračunskim sredstvima predviđena je energetski učinkovita i ekološki prihvatljiva javna rasvjeta preostalih ulica na dionici državne ceste. U sklopu radova bit će postavljeno 89 stupova javne rasvjete s LED svjetiljkama.

  • Dugogodišnja želja naših mještana će realizacijom ovog projekta biti ostvarena. Naime, osnovna svrha izgradnje cestovne rasvjete je kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija motornih vozila te pješaka i biciklista – rekao je načelnik Jurenac.

Vrijednost ugovorenih radova, nakon provedenog postupka javne nabave, iznosi 201.718,75 eura s PDV-om, a izvođač se obvezao radove izvesti u roku od 180 dana od dana uvođenja u posao. Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka MFT Projekt iz Čačinaca. (www.icv.hr, Fotografija: Općina Čačinci)

Share Button