Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2023.

60 minuta do Zagreba: Sve četiri građevinske dozvole za dionicu od Virovitice do Špišić Bukovice su – TU, radi se potrebna dokumentacija za dalje prema Bjelovaru, uskoro početak radova

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine izdalo je Hrvatskim cestama sve četiri potrebne građevinske dozvole za čvor Špišić Bukovica – Virovitica, dionicu brze ceste prema Bjelovaru i dalje prema Zagrebu. Osnova je to za početak radova, za koje su izvođači već potpisali ugovore, a kojima će se započeti s izgradnjom brze ceste koja će se spojiti s onom koja se već od Bjelovara gradi prema Virovitici, a koja je nastavak na dionicu prema Vrbovcu i Zagrebu.

  • Posebno je važno da se ta „riblja kost“ kroz Slavoniju izgradi što prije. Prvo dionica do Bjelovara, a potom druga faza do Virovitice. Time ćemo integrirati ove dvije županije, Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku sustavom brzih cesta u cestovnu mrežu RH i dići na sasvim novu razinu kvalitetu života tog područja – kazao je svojedobno predsjednik Vlade RH Andrej Plenković o važnost dovršetka brze ceste od Zagreba preko Vrbovca i Bjelovara do Virovitice i Terezinog Polja.
  • Već se radi i potrebna dokumentacija za dionicu od Špišić Bukovice dalje prema Bjelovaru. Sredstva su osigurana, više nema nazad – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Brza cesta prema Zagrebu, višedesetljetna je težnja Virovitičko-podravske županije kojom će se ovaj dio Lijepe naše kvalitetno i brzo prometno povezati s ostatkom Hrvatske.

Zamjenik župana Marijo Klement, kazao je i kada bi mogli početi radovi.

  • Papirnato je sve spremno, radovi kreću uskoro, čim se za to stvore vremenski uvjeti. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button