Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. studenoga 2022.

Virovitica: Kreću radovi u Masarykovoj i na spojnoj cesti Šareni mostovi – Mlinska, sljedeće godine parkiralište u Milanovcu, nova igrališta u Rezovcu…

Na aktualnom satu 14. sjednice Gradskog vijeća, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo informirao je vijećnike o projektima komunalne infrastrukture koje je Grad Virovitica pokrenuo i čija se realizacija očekuje krajem ove i sljedeće godine.

  • Projekti koje smo započeli i koje smo ugovorili su projekti za koje su sklopljeni ugovori o sufinanciranju te se moraju realizirati u ugovorenim rokovima. Cesta Šareni mostovi – Mlinska sufinancirat će se od strane Hrvatskih šuma, a vrijednost projekta je 1,6 milijuna. Radovi su ugovoreni s tvrtkom Ceste d.d., izvođač je danas uveden u posao te se završetak radova planira do kraja ove godine. Također, danas smo Ceste d.d. uveli u posao i za sanaciju Masarykove ulice, koja se financira od strane NPSCP-a. Vrijednost projekta je preko 1,8 milijuna. Radovi će se izvoditi kroz dvije godine te će se pokušati dio radova opet nominirati za dodatno sufinanciranje – rekao je Kristijan Sabo.

Od projekata čija se realizacija očekuje u sljedećoj godini, Kristijan Sabo je izdvojio sanaciju klizišta u Milanovcu koja se sufinancira od strane Hrvatskih voda, parkiralište kod Mjesnog doma u Milanovcu, malonogometno i košarkaško igralište u Rezovcu…

  • Osim tih projekata, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji nogostupa u ulici Matije Gupca, a tvrtka Poslovni park i Grad planiraju sanirati nogostup i parkirališta u ulici Ljudevita Gaja od ulaza u bolnicu do Male stanice. Trenutno se dosta novaca ulaže i u projektnu dokumentaciju koja nam je osnova za prijavu na natječaje kada se raspišu – dodao je pročelnik Sabo. (virovitica.hr)
Share Button