Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. rujna 2022.

U zadnjih pet godina, na području VPŽ, samo za semaforizaciju raskrižja i pješačkih prijelaza, Županija je izdvojila 1.404.000,00 kuna, najnovija investicije je na području Slatine

Samo u zadnjih pet godina, na području Virovitičko-podravske županija je, poboljšavajući sigurnost na prometnicama, za semaforizaciju raskrižja i pješačkih prijelaza, uz sufinanciranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijske uprave za ceste, izdvojila 1.404.000,00 kuna. Semafori su tako postavljeni u blizinama škola u Lukaču i Gradini. Semafor je postavljen i u Slatini nedaleko OŠ Josipa Kozarca, te u Crncu nedaleko Područne škole u središtu naselja.

Najnoviji semafor, postavljen je u Slatini, na križanju dviju Županijskih cesta, na mjestu gdje su česte bile prometne nesreće. Naime, Na križanju ulica, Braće Radića i Matije Gupca, postavljeni su semafori i led treptači. Investicija je vrijedna oko 700.000,00 kuna, a financirana je sredstvima Virovitičko-podravske županije odnosno Županijske uprave za ceste VPŽ, te Ministarstva unutarnjih poslova RH, a semafori su spremni za uporabu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button