Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. rujna 2022.

Viroexpo 2022: Tamburaši, KUD-ovi i maskote na “sajmu s dušom” tri će dana razveseljavati posjetitelje

Uz štandove, na kojima izlagači posjetiteljima predstavljaju usluge, proizvode, rukotvorine, opremu i drugo, Viroexpo svake godine okupi i kulturno-umjetnička društva, klubove, pjevače i plesače te maskote koji sajmu daju poseban ugođaj i atmosferu. Zvuk tamburice, pjesma i dobro društvo “potpis” su tako mnogim štandovima. Time se, kažu posjetitelji, ispunjava i sajamski cilj, a koji je inače zamišljen kao mjesto susreta i novih poslovnih iskustava.

Na sajmu i ove godine obol daju aktivni članovi KUD-a Virovitica, koji će kroz tri dana sajamske prolaze iskoristili za kulturnu i folklornu promenadu, u narodnim nošnjama. Viroexpo će uz domaćina, Mikeša, goste dočekivati i sajamskim trubadurima – članovima Tamburaškog sastava “Suhopoljski tamburaši” koji će posjetitelje i izlagače obradovati starim i novim glazbenim hitovima.

Najmlađe će zacijelo, uz ponudu slatkiša, napuhanaca i delicija, obradovati i tri maskote i jedna vila koje su prepoznatljivi znakovi ovogodišnjeg Viroexpa 2022. Uz “glavnu” maskotu, Virka, sajam kroz tri dana obilazi i njegov imenjak, vatrogasac Dabar Virko, potom maskota Veleučilišta u Virovitici, kao i prekrasna Vila, odnosno Diva Viroexpa, koju su stvorili u virovitičkom frizerskom salonu Diva. Osim toga, Sajamska pozornica na Viroexpu 2022. bila je i ove godine platforma na kojoj su raskoš pokreta i nakita te modu na najmlađe pokazali članovi KUC-a Virovitica i Pitomača. Mladi modeli pokazali su što roditelji ove godine za svoje vrtićarce i školarce mogu naći u trgovini “Dar Shop”, dok su članovi Kreativne udruge Unikat putem modela prezentirali ručno rađeni “nakit s potpisom”. U plesnom dijelu izvođači su pokretom progovorili i o završecima koji postaju novi početak, magiji Harryja Pottera i drugim glazbenim pričama.

Uz Vladu RH, pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.. Županija partner ovogodišnjeg sajma je Koprivničko-križevačka županija, a gospodarski partner su Hrvatske šume. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Tena Vranek)

Share Button