Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. rujna 2022.

Ukusan lovački paprikaš oduševio izlagače i posjetitelje 25. Viroexpa: Ove godine u pripremi paprikaša sudjelovalo više od 25 udruga s područja VPŽ

I ove godine, na jubilarnom 25. Viroexpu posjetitelji i gosti sajma mogli su uživati u lovačkom paprikašu.

Nakon što su se prvog dana sajma svojim specijalitetima predstavili ribolovci s područja VPŽ, subota je bila rezervirana za brojne lovačke udruge iz Virovitičko-podravske županije.

Članovi više od 25 udruga pripremili su ukusne paprikaše koji se mogu ‘spremiti’ na mnogo načina, a uglavnom se kuhaju od divljači. Na vanjskom sajamskom prostoru kuhalo se od ranih jutarnjih sati, a podjela besplatnih porcija, na oduševljenje svih, započela je točno u podne.

Ove godine sudjelovala je i Lovačka udruga “Fazan” Sopje – Kapinci, u čijem je sastavu bilo i nekoliko pripadnica ljepšeg spola.

  • Već pet godina aktivno sudjelujemo u radu udruge, pogotovo kada su u pitanju manifestacije na kojima se priprema lovački paprikaš. Tako smo i ove godine zajedno s našim lovcima stigle na 25. Viroexpo kako bi izlagačima i posjetiteljima ponudili ukusan lovački paprikaš, a koje sastojke koristimo i na koji ga način pripremamo, ipak će ostati tajna – rekla je kroz smijeh, ispred Udruge “Fazan”, Branka Marić.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

Share Button