Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. lipnja 2022.

Župan Igor Andrović i pročelnica Martina Bunić obišli IOŠ Slatina: Virovitičko-podravska županija školi donirala 10 novih računala

Na poziv ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, u četvrtak su ovu školu posjetili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ županije Martina Bunić. Tom prigodom, Županija je donirala deset računala Centru izvrsnosti novih tehnologija IOŠ Slatina, te se upoznali s ostalim aktivnostima ove obrazovne ustanove.

  • Današnji posjet župana i pročelnice bio je iz dva razloga, prvi je donacija deset računala za centar izvrsnosti novih tehnologija kojim ćemo na jesen pokrenuti suradnju s osnovnim školama na području, ne samo grada Slatine, nego i županije. Drugi razlog posjeta bio je pokaz inovativnog pristupa radu profesora Runje i njegovih učenika zanimanja CNC operater, koji su svojom vlastitom inteligencijom inovativnim metodama uspjeli od starog tokarskog stroja napraviti CNC tokarilicu – istaknuo je ravnatelj Graovac.

Osim navedenog, župan Andrović i pročelnica Bunić su uz ravnatelja Graovca te učitelje IOŠ Slatina obišli i praktikum u kojem učenici zanimanja automehaničar stječu svoja znanja, kao i praktikum učenika stolarskog zanimanja. Tom se prigodom ravnatelj zahvalio Virovitičko-podravskoj županiji kao osnivaču škole na svim strojevima kojima su praktikumi opremljeni, a koje je nabavila VPŽ.

Nastavnik Slaven Zelenka, prigodom posjeta gostiju stolarskoj radionici, poklonio je pročelnici, županu i ravnatelju kuhače koje su učenici sami izradili.
Župan Andrović istaknuo je da slatinska Industrijsko-obrtnička škola svojim radom, zalaganjem i inovacijama zasigurno može biti primjer svim školama na području Virovitičko-podravske županije, ali i cijele Hrvatske.

  • Sve ovo što smo vidjeli danas u vašoj školi vrijedno je divljenja. Čestitam vam na svemu što ste uspjeli napraviti, a koliko sam vidio, neke stvari skoro iz ničega, samo svojim znanjem i upornošću. Ono što vam mogu obećati, je da će Županija i nadalje biti na raspolaganju vašoj školi – zaključio je župan Andrović. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Share Button