Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. lipnja 2022.

Od ponedjeljka, 27. lipnja ponovno kreću Sportski praznici: Na području naše županije održat će se u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2022. godini provodi na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i Školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S više od 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada će sudjelovati 84 škole i 168 voditelja. Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, poštujući epidemiološke mjere te pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Sadržaj programa namijenjen je učenicima osnovnih škola, dakle od 1. do 8. razreda, a 2022. godine dostupan je i u pet srednjih škola. Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu i diplomu. Ove godine Školski praznici će ste odvijati u četiri jednotjedna turnusa od 27. lipnja do 22. srpnja na četiri destinacije u Virovitičko-podravskoj županiji: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici.

U sve četiri škole u prva dva turnusa grupe će biti od 40 učenika, dok će u druga dva turnusa grupe Virovitici imati po 20, a u Pitomači, Slatini i Orahovici po 40 učenika.

Učenici svih virovitičkih osnovnih škola: Vladimira Nazora, Ivane Brlić-Mažuranić i Katoličke osnovne škole, mogu se prijaviti za sudjelovanje u Sportskim praznicima u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić voditelju Ivanu Vrbančiću na mail:ivrbancic4@gmail.com

Sva uputstva i potrebne suglasnosti roditelja nalaze se na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza (www.icv.hr, www.skolski-sport.hr)

https://skolski-sport.hr/sportski-praznici-2021

https://sportski-praznici.skolski-sport.hr/#/prijava

Share Button