Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. lipnja 2022.

U Kazalištu Virovitica premijerno odigrana predstava „Skini masku, otkrij nasilnika!“

U Kazalištu Virovitica održana je premijera predstave „Skini masku, otkrij nasilnika!“ koja je dio aktivnosti istoimenog projekta kojeg provodi Udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Hrvatskom udrugom pripovjedača Pričalica.

  • Riječ je o projektu koji je usmjeren na prevenciju nasilja među mladima. To je jedan od načina da na drugačiji način pokažemo mladima koji sve oblici nasilja postoje i koje posljedice to nasilje ostavlja. Nadamo se da će upravo ovaj novi izričaj koji smo izabrali, kazališna predstava, imati možda najbolji efekt i mislim da je ovo nešto što može potaknuti mlade na razmišljanje – kazala je Desa Kolesarić, predsjednica Udruge SOS Virovitica.

Ovu predstavu je izveo Dramski studio Kazališta Virovitica, a tekst, režiju i dramsko-pedagoško vodstvo potpisuje Snježana Lančić.

  • Predstava govori o među vršnjačkom nasilju. Za koncept koji sam napravila za ovu predstavu konzultirala sam samu djecu, generacije 16 do 18 godina, koji su sadržaj i prikaz vršnjačkog nasilja ocijenili dobrim. Stvarno su to super prihvatili i shvatili da se nasilje uistinu događa i oko njih. Tekst se stalno nadopunjavao jer su mladi glumci sudjelovali u njegovom stvaranju, tako da je i niz rečenica u ovoj predstavi njihov – rekla je Snježana Lančić.

Na predstavi je, osim posjetitelja i učenika osnovnih i srednjih škola s područja Virovitice, prisustvovala i Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije. Projekt se provodi od 1. siječnja do 31. prosinca. 2022. godine, te je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju, a usmjeren je ka prevenciji pojavnih oblika nasilja nad i među mladima putem pružanja pomoći i podrške žrtvama nasilja te podizanje razine svijesti društva inovativnim i kreativnim pristupom o negativnim učincima nasilnog ponašanja u Virovitičko-podravskoj županiji. (www.icv.hr, Fotografije: Iva Barčan)

Skip to content