Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. svibnja 2022.

Ako imate do 40 godina i nositelj ste OPG-a, prijavite se za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, rok je do 27. svibnja

Do 27. svibnja otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu. Na sedmi po redu nagradni natječaj mogu se javiti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2020. i 2021. godine ili završeni ili u provedbi. Prijave za nagradni natječaj se dostavljaju putem prijavnice dostupne na ovom linku.

Dobitnici će biti objavljeni 8. srpnja ove godine na svečanosti u Zagrebu, a za prvo mjesto mogu osvojiti 25.000, drugo 15.000 i treće 10.000 kuna. Također, za dobitnike nagrade kao i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca euro zastupnica Sunčana Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Prošle je godine titulu najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika odnio Goran Vrabec iz Igrišća koji se bavi uzgojem i prodajom sadnica i plodova ljutih papričica te njihovom preradom u ajvar, zimnicu, začine i umake – pokretač je brenda Volim ljuto.

Ovaj natječaj organizira Ministarstvo poljoprivrede, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak te Jutarnji list. (agroclub.com, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button