Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. svibnja 2022.

Fotogalerija: Nakon dvije godine pauze u Dinjevcu održani 10. Dinjevački susreti plesa i pjesme

Nakon dvije godine pauze, u Društvenom domu u Dinjevcu, u subotu je oživljena tradicija plesa i pjesme na 10. Dinjevačkim susretima plesa i pjesme. Prekrasne nošnje s pjesmom i plesom na ovogodišnjoj manifestaciji, uz domaćine, predstavilo je Hrvatsko folklorno društvo “Sesvečice”, KUD Virovitica, HPGD “Sloga” Pitomača, KUD “Grgur Karlovčan” Kalinovac, KUD Ždala i glazbeni sastav The Fusion. A pridružile su se i Čuvarice kulturne baštine Kladare, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica te Udruga Uzorne hrvatske seoske žene.

  • Ovo su bile jubilarne desete Dinjevačke susrete plesa i pjesme. Svojim nastupima, pjesmama i plesom predstavila su se društva iz naše, ali i Koprivničko-križevačke županije. Stvarno sam sretna i ponosna jer nakon godinu dana stanke koja je bila izazvana pandemijom koronavirusa uspjeli smo se vratiti u prvobitno stanje i održati ove susrete uz prekrasno druženje koje ćemo njegovati i dalje – rekla je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

Između ostali, na manifestaciji su nazočili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske Dinko Begović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, direktorica Turističke zajednice Općine Pitomača Ivona Pankaz… (www.icv.hr, ib, foto: Iva Barčan)

Share Button