Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2021.

Najava ljetnih koncerta u Virovitici: Jonathan, M.O.R.T., Silente, Klapa Rišpet, Mejaši, Zabranjeno pušenje, Vatra…

Kako popuštaju epidemiološke mjere i temperatura raste, tako se i Virovitica intenzivno priprema za događanjima, turnirima, predstavama i koncertima bogato ljeto. Već ovaj vikend, u petak, 11. lipnja, počinju odgođeni Virovitički kazališni susreti – VIRKAS predstavom Višnjik u Kazalištu Virovitica. Predstave Virkasa prikazivat će se svakog petka i subote, završno s 10. srpnja i premijerom virovitičkog kazališta Gospođina majka je preminula. Četiri nedjelje u lipnju i srpnju, u dvorištu Palače Pejačević održat će se Virovitičko kazališno ljeto s predstavama Osijek cabaret, Vla Vla Vlajland cabaret, Don Quijote od Hrvatske i Mistero Buffo.

MOTO SUSRETI U subotu, 12. lipnja, MK Kumovi organiziraju 15. Moto susrete uz defile bajkera ulicama grada, moto igre i rock koncert za sve posjetitelje na prostoru Šištata.

KONCERT GLAZBENE ŠKOLE JANA VLAŠIMSKOG U ponedjeljak, 14. lipnja, s početkom u 19 sati na šetnici ispred Gimnazije održat će se koncert Glazbene škole Jana Vlašimskog povodom Dana škole i završetka školske godine. Iste večeri održat će se i koncert harmonikaša u sklopu realizacije projekta VI-VU tri škole (Virovitica-Vukovar-Vinkovci).

SVIRKA U PALAČI Turistička zajednica grada Virovitice, Klub mladih Virovitica, Savjet mladih Grada Virovitice i Virovitička kulturna alternativa – VIKA i ove godine organiziraju Svirku u Palači. U subotu, 17. i 24. srpnja, posjetitelji mogu uživati na rock večerima uz nastupe bendova M.O.R.T. iz Sinja, COTA G4 iz Daruvara, MEL CAMINO iz Velike Gorice te poznati riječki bend JONATHAN.

DAN GRADA VIROVITICE – ROKOVO 2021 U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice u planu je i proslava Dana grada Virovitice – Rokovo 2021. U petak, 13. kolovoza, nakon defilea Gradske glazbe i mažoretkinja i promenadnog koncerta, u organizaciji Kluba mladih i Savjeta mladih Virovitica održat će se VT Rock Fest s nastupima bendova Ouagadougou, Epitaf i Bluzy Threesome, a od 22 sata slijedi dugoočekivani koncert benda SILENTE. U subotu, 14. kolovoza, započinje trodnevni 10. VIROVITIČKI ULIČNI FESTIVAL – popularni VUF, uz brojne predstave, mađioničare, akrobate, žonglere, bubnjare i fire show. Gradski muzej i Gradska knjižnica i čitaonica pripremaju bogat kulturni program s otvorenjima izložbi, predstavljanjima knjiga, tribinama i brojnim radionicama. Tijekom dana u samom centru Virovitice veliku izložbu uz brojne goste priprema virovitički Oldtimer klub, a u večernjim satima posjetitelji mogu uživati uz romantični koncert KLAPE RIŠPET, te se kasnije i rasplesati uz uvijek vesele tamburaše u starkama – MEJAŠE.

Uz brojne programe i nastupe virovitičkih udruga, održat će se i sportski turniri u tenisu, šahu, rukometu, ribolovu, uličnoj košarci i karateu. U nedjelju, 15. kolovoza, održat će se tradicionalni ViroKREATIVA sajam tradicijskih proizvoda i rukotvorina, a u večernjem terminu nastupit će sarajevski bend ZABRANJENO PUŠENJE. Sam dan Rokova, 16. kolovoza, započinje tradicionalnom budnicom Gradske glazbe ulicama grada. Svečanom svetom misom i procesijom obilježit će se dan zaštitnika naše župe, Sv. Roka. Program Rokova završit će koncertima COTE G4, virovitičkog benda VATRA i spektakularnim vatrometom.

– Mjere polako popuštaju, budi se optimizam i želje građana za događanjima. Sve naše institucije, udruge i klubovi su se uključili i pripremili bogat sadržaj „Ljeta u gradu“. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti održati sve planirane programe. Sve najavljene manifestacije će se prilagođavati sukladno eventualnim promjenama epidemiološke situacije i uputama Nacionalnog stožera – poručuju iz Turističke zajednice grada Virovitice.(rokovo.com, Fotografija/Ilustracija. www.icv.hr)

Skip to content