Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. svibnja 2021.

Fotogalerija: Grade se svlačionice na nogometnom igralištu u Čađavici, a u Šaševu se uređuje društveni dom

U općini Čađavica ne prestaju radovi na zacrtanim projektima. Na nogometnom igralištu su u tijeku radovi na izgradnji svlačionica, a u Šašavo je u tijeku uređenje Društvenog doma. Radove na ovim projektima obišli su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević... Radove izgradnje svlačionica na nogometnom igralištu NK Mladost 1930 Čađavica su u vrijednosti 2,2 milijuna kuna. Istodobno, radovi na uređenju Društvenog doma u Šaševu bliže se kraju, a u tijeku je postavljanje vanjske izolacije i žbukanje, te uređenje unutrašnjosti.

- Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom na to da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom na to da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu - rekao je pri obilasku radova na izgradnji svlačionica načelnik Rončević.

- Društveni dom, odnosno tadašnji Mjesni dom u Šaševu počeli smo graditi još prije Domovinskog rata na inicijativu nekolicine mještana. Mjesni dom smo počeli graditi donacijama mještana i tadašnjih tvrtki te dobrovoljnim radom, kako bi ga otvorili 1996. godine. Od tada Mjesni dom u Šaševu služi za razna okupljanja, karmine, krstitke, svatova…, ali mu je bila potrebna neophodna adaptacija. Projekt smo nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova. Od njih smo dobili 250 tisuća kuna, a Općina je još 244 tisuće kuna izdvojila sama. Ukupna vrijednost uređenja ovog doma iznosit će oko 500 tisuća kuna, plus PDV i nadzor. S adaptacijom ćemo riješiti grijanje, tj. stavit ćemo radijatore, nove pločice, postavit ćemo plastičnu stolariju na dio zgrade gdje je nema, napravit ćemo novu fasadu i dva sanitarna čvora, te jednu malu kuhinju. Tako ćemo dom staviti u funkciju kako bi ga mogli koristiti svi mještani Šaševa - rekao je načelnik Rončević te dodao:

- Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svim mještanima Šaševa koji su svaki po svojim mogućnostima sudjelovali u izgradnji ovog doma. (www.icv.hr, adf, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content