Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. travnja 2021.

Župan Igor Andrović i njegov zamjenik, Marijo Klement posjetili Udrugu umirovljenika Slatina koja ove godine obilježava 75 godina i broji oko 250 članova

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement posjetili su Udrugu umirovljenika Slatina, koja broji oko 250 članova i jedna je od najaktivnijih udruga u gradu Slatini. Udruga ove godine obilježava 75 godina postojanja, a tim povodom, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, navedenoj su udruzi uručili dvije "klime", donaciju Virovitičko-podravske županije koje će biti postavljene u prostore gdje udruga održava svoje aktivnosti.

- Mi u Županiji smo dobili zamolbu od Udruge umirovljenika Slatina za donaciju klima uređaja, te smo im izišli ususret. Budući da skoro dvije godine nema onih aktivnosti druženja umirovljenika koje je Virovitičko-podravska županija organizirala, odlučili smo na neki drugi način pomoći udrugama umirovljenika na području naše županije, da li kroz natječaj za udruge, ili na ovakav način s određenom opremom koja je njima potrebna. Mi smo tu uvijek na raspolaganju, pogotovo ako se radi o ovakvo jednoj aktivnoj udruzi - istaknuo je župan Andrović.

Predsjednik Udruge umirovljenika Slatina Vladimir Domić zahvalio se županu Igoru Androviću i njegovom zamjeniku Mariju Klementu na dolasku, a naročito na donaciji, te ih proveo prostorijama i upoznao ih s radom udruge, koja, između ostalog održava informatičke edukacije za umirovljenike, kako bi oni što bolje baratali "modernim vještinama" . Bio je to dio projekta "Zlatne sedamdesete“ financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vrijedan. (ADF, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Dragutin Fišli)

 
Skip to content