Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. kolovoza 2020.

Raspisan je Javni natječaj za dodjelu 28 stipendije Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2020./2021. godini

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, raspisao je Natječaj za dodjelu 28 stipendija Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2020./2021. godini.

Pravo na sudjelovanje u Javnom natječaju za dodjelu stipendije imaju učenici koji udovoljavaju ovim uvjetima:

1.    da su redovni učenici trogodišnjeg ili četverogodišnjeg srednjoškolskog programa obrazovanja strukovnih škola Virovitičko-podravske županije 2.    da imaju neprekidno prebivalište na području Virovitičko-podravske županije 3.    da nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u osnovnoj školi, odnosno da ne ponavljaju neki od razreda srednje škole 4.    da su državljani Republike Hrvatske.

Stipendije Virovitičko-podravske županije dodjeljuju se na temelju ovih kriterija:

1.    uspjeh u VII. i VIII. razredu 2.    postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja 2.1.    sudjelovanje na županijskom natjecanju 2.2.    nagrada na županijskom natjecanju 2.3.    sudjelovanje na državnom natjecanju 2.4.    nagrada na državnom natjecanju 2.5.    druge vrijedne nagrade, vještine i priznanja 2.6.    sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima 2.7.    nagrade na međunarodnim natjecanjima. 3.    socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata 3.1.    ostvarivanje prava na stalnu pomoć 3.2.    ostvarivanje prava na skrb izvan vlastite obitelji 3.3.    ostvarivanje prava na dječji doplatak 3.4.    ostvarivanje prava za pomoć i njegu.

Pojedinačni mjesečni iznos stipendije utvrđuje se u iznosu od 500,00 kuna, a dodjeljuje se na početku školske godine za deset mjeseci. Cjelokupan tekst Javnog natječaja može se vidjeti OVDJE, a Odluka o deficitarnim zanimanjima dostupna je OVDJE. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)