Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. srpnja 2020.

U Lozanu počeli pripremni radovi na sustavu odvodnje otpadnih voda na koji će se moći priključiti oko 180 kućanstava

U Lozanu su u četvrtak počeli pripremni radovi na izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda u tom naselju. Riječ je o projektu vrijednom 14,4 milijuna kuna koji će se financirati sredstvima Općine Špišić Bukovica, kao i sredstvima kroz program Ruralnog razvoja… Za izvođača radova izabrana je tvrtka Brana d.o.o. iz Virovitice.

– Riječ je o projektu od velike važnosti za cijelu našu općinu, a kojim će se osigurati bolji uvjeti za naše stanovnike i podići kvaliteta života u naselju Lozan. Kroz projekt planirana je izgradnja novih dionica mreže gravitacijskih kolektora i tlačnih cjevovoda. Dužina mreže je 4970 metara, tlačnih cjevovoda 1380 metara te pet crpnih stanica. Ono što je najvažnije, ovaj sustav omogućit će priključenje za oko 180 kućanstava na sustav  – rekao je načelnik Miler.

Podršku projektu dali su župan Igor Andrović sa suradnicima, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, Ivan Anušić, osječko-baranjski župan sa suradnicima, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta, Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a, Igor Fazekaš, član Uprave Hrvatskih šuma, Hrvoje Šimić, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice i drugi. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button