Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. svibnja 2020.

Virovitičko-podravska županija objavila Javni poziv za jednokratnu pomoć mikro poduzetnicima, a kojima je u vrijeme korona virusa bio zabranjen rad

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, raspisao je Javni poziv za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je bio zabranjen rad na području Virovitičko-podravske županije i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Naime, u cilju očuvanja radnih mjesta i likvidnosti obrtnika, a zbog nemogućnosti obavljanja njihovih djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa, na temelju članka 2. stavka 2. Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je zabranjen rad i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljen je ovaj Javni poziv.

– Pozivam sve mikro poduzetnike na području Virovitičko-podravske županije kojima je bio zabranjen rad za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom da se jave kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć – naglasio je župan Igor Andrović.

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, definirao na koje se tvrtke, obrte, odnosno poslodavce mjera zabrane odnosi te je tako istima onemogućio poslovanje za vrijeme trajanja pandemije.

Uz paket mjera pomoći koje je Zaključkom odredila Vlada Republike Hrvatske za pokriće osnovnog troška minimalne plaće poslodavaca, Županija na ovaj način želi dodatno pomoći mikro poduzetnicima kojima je bio zabranjen rad za vrijeme trajanja pandemije uzrokovane koronavirusom u iznosu do najviše 2.000,00 kuna jednokratno, a što ovisi o broju podnesenih zahtjeva te osiguranim sredstvima u proračunu Županije.

Poslovni subjekti su prilikom javljanja na ovaj Javni poziv dužni priložiti kao dokaz Ugovor o dodjeli Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim Koronavirusom (COVID-19) iz kojeg je razvidno da isti nisu bili u mogućnosti obavljati svoju djelatnost zbog Odluke  Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te da su ostvarili pravo na neto minimalni iznos plaće od 3.250,00 kuna po zaposlenome, a ujedno je potrebno priložiti i potvrdu porezne uprave o uredno podmirenim obvezama, ne starija od 30 dana. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Javni poziv (preuzmi)

Obrazac zahtjeva za mikro poslovne subjekte (preuzmi)

Share Button