Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. rujna 2019.

Fotogalerija: U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina školska godina je započela za 519 školaraca, a prvašićima je sretno i uspješni školovanje zaželio i župan Andrović

Za 519 učenika Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, ponedjeljak je bio prvi dan škole. Posebno će ga pamtiti 52 prvašića, matične i područnih škola. Oni su se po prvi put susreli sa školom i knjigama i za njih je ovo nešto novo. Uz ravnateljicu Kseniju Vujanović Juras, pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Vesnu Šerepac, bio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je slatinskim prvašićima zaželio sretno i uspješno školovanje.

– U školskim klupama upoznat ćete nove prijatelje, nove simpatije i ljubavi. No, iako je torba katkad teška, iako katkad ni zadaća neće biti lagana, ostanite i nadalje djeca. Učite i obrazujte se, ali se ne zaboraviti i igrati. Kroz sve to poštujte starije, roditelje, učitelje – naglasio je župan Andrović.

Učenici svih osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, dobili su radne materijale, koje im je osigurala Županija s općinama i gradovima, ovisno na kojem području se nalazi škola. Dio škola je dobio i udžbenike koje je učenicima dala država.
Osim toga, Virovitičko-podravska županija je za učenike navedene škole nabavila i garderobne ormariće. Investicija je to vrijedna 177.210,00 kuna. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button
Skip to content