Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. travnja 2019.

U petak, 12. travnja počinje 24. SŠNIDOR: Hrvatski ratni vojni invalidi u gradu heroju Vukovaru, ekipa naše županije brani osvojena srebra iz Poreča i Makarske

Nakon punih dvadeset godina Vukovar će i po drugi puta biti domaćin hrvatskim ratnim vojnim invalidima, koji će se od petka, 12., do nedjelje, 14. travnja okupiti na 24. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata. Više od tisuću sudionika, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba, kao i HVIDR-a HVO Herceg-Bosne natjecat će se u deset sportskih disciplina – boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, ribolovu, šahu i u utrci u invalidskim kolicima. Istodobno će se slijepi HRVI-a boriti za odličja u dvije discipline – elektronskom pikadu i kuglanju. Pobjednički naslov brane višestruki prvaci – ekipa HVIDR-e grada Zagreba, dok će sportska ekspedicija HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, sastavljena od šezdesetak članova, pokušati obraniti srebro izboreno na dva posljednja SŠNIDOR-a u Poreču, odnosno Makarskoj.

Svečano otvaranje 24. SŠNIDOR-a, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom državnog vrha – predsjednice RH, Vlade i Sabora, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara, održat će se u petak, 12. travnja u središtu Vukovara, na Trgu Republike Hrvatske u 15,00 sati, da bi potom već tradicionalno nakon prve discipline bio podijeljen i prvi komplet medalja za utrku u invalidskim kolicima. Prvog dana igara planirani su još nastupi boćara i kuglača.

Tijekom SŠNIDOR-a održat će se i bogat popratni program, od predstavljanja knjige „Domovinski rat – pregled političke i diplomatske povijesti“, do brojnih predavanja, prezentacija, edukacija, tribina i duhovne obnove. Hrvatski ratni vojni invalidi položit će vijence i zapaliti svijeće na Memorijalnom groblju iz Domovinskog rata, a posjetit će i Memorijalni centar, Spomen domove hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Ovčari, a razgledat će i vodotoranj – simbol stradanja i otpora grada heroja Vukovara. (www.vpz.hr, tm, Fotografija/Ilustracija)

Share Button