Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2018.

Oni su “Poduzetnici budućnosti”: Priznanje HUP-a uručeno školskom timu Srednje škole “Marka Marulića” Slatina za praline Frajla Antoš

Srednju školu Marka Marulića Slatina posjetili su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, pravna savjetnica Vedrana Gado i član Izvršnog odbora HUP-a Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede, ujedno vlasnik i direktor ”Protect Pharme” Mladen Falamić.

Predstavnici HUP-a su se prigodnim riječima obratili ravnatelju Darku Špoljariću, prisutnim učenicima i nastavnicima, kao i članovima Školske zadruge ”Slatina”. Vedrana Gado pozdravila je sve prisutne u ime Hrvatske udruge poslodavaca i izrazila zadovoljstvo školskom prijavom na nagradni natječaj HUP-a pod nazivom ”Poduzetnici budućnosti”, a posebice ostvarenim uspjehom. Hrvatska udruga poslodavaca natječaj je provodila u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u trajanju od 15. ožujka do 15. svibnja ove godine.

Od 175 prijavljenih projekata, projekt SŠ Marka Marulića ”Proizvodnja i promocija pralina Frajla Antoš” uvršten je među top 10 odabranih projekata. Nositelj poduzetničkog projekta SŠ Marka Marulića iz Slatine bila je Željka Venus. Mladen Falamić upoznao je prisutne sa svojim poduzetničkim aktivnostima u svojoj tvrtki, potakao ih na nove poduzetničke ideje i izrazio mogućnost nastavka suradnje sa školom.

Nakon prigodnog predstavljanja Mladen Falamić je uručio nagradu (10.000 kuna) i priznanje mentorici Željki Venus i učenicima Meliti Nikolaus, Emanuelu Mariću, Mariji Carmeli Dakić, Antoniju Dujaku i Larisi Gvojić, te se posebno zahvalio ravnatelju Darku Špoljariću. Venus se na kraju prigodne svečanosti zahvalila predstavnicima HUP-a i sa zadovoljstvom najavila buduću suradnju. (www.icv.hr, adf, žv, foto: Dragutin Fišli i Kristijan Toplak)

Skip to content