Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. svibnja 2018.

Studenti VSMTI-a osvojili 1. mjesto na međunarodnom natjecanju „Simulation game“ u Češkim Budejovicama

Tijekom proteklog tjedna (23. – 27. travnja 2018.), studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici sudjelovali su na međunarodnom natjecanju „Simulation game“ na Institute of Technology and Business u Češkim Budejovicama.

Kao predstavnici VŠMTI-a sudjelovali su studenti Mateja Matijašić i Dominik Kadežabek, pod mentorstvom profesora mr.sc. Damira Ribića. Studenti VŠMTI-a bili su jedini predstavnici Hrvatske, dok su na natjecanju sudjelovali i predstavnici Sveučilišta i Visokih učilišta iz Češke, Nizozemske, Belgije, Latvije, Poljske i Rusije. Studenti su se natjecali međusobno u miješanim međunarodnim timovima. U dva kruga natjecanja Mateja Matijašić bila je u pobjedničkim timu, a tim Dominika Kadežabeka nakon prvog dana natjecanja zauzeo je 5. mjesto i 2. mjesto nakon drugog dana. Treći dan natjecanja prezentirane su strategije i provjeravano je znanje pred komisijom sastavljenom od 10 profesora s europskih visokih učilišta, nakon čega je tim Dominika Kadežabeka zauzeo prvo mjesto.

Cilj ovakvog natjecanja je kroz simulaciju upravljanja tvrtkom pokazati stručnost i znanje u dinamičnom okruženju, te sposobnost suradnje u međunarodnom timu kroz simulaciju stvarnog tržišta. Studenti rade na osmišljavanju proizvoda, identificiranju ciljne skupine, istraživanju tržišta, upravljanju operacijama, strateškom marketingu i svemu ostalom potrebnom da bi se uspješno vodila tvrtka, a kako bi u konačnici postigli što je moguće bolji financijski rezultat koji se ogleda kroz nekoliko financijskih pokazatelja od kojih su najvažniji ROI (povrat na kapital) i EVA (Ekonomska dodana vrijednost).

Kroz ovakva međunarodna natjecanja studentima je omogućena usporedba znanja i stručnosti, koju su stekli tijekom svog studiranja, s drugim studentima iz cijele Europe i Rusije. Osvojenim prvim mjestima studenti su dokazali da se studiranjem na VŠMTI-u mogu steći zavidne kompetencije na europskoj i svjetskoj razini i da u svojim znanjima i stručnosti hrvatski studenti ni malo ne zaostaju u usporedbi sa studentima iz drugih zemalja.

Ovo natjecanje bilo je prvo ovakve vrste za studente VŠMTI-a. Svojim znanjem i stručnošću dokazali su da se mogu nositi s najjačom konkurencijom i da su zaslužili pozivnicu za sva daljnja natjecanja ovakvog tipa koja se održavaju svake godine u nekoj od zemalja predstavnika. Postignuti rezultati predstavljaju izazov svim budućim studentima koji će imati mogućnost sudjelovanja na takvim natjecanjima, ako svojim radom i zalaganjem navedeno i potvrde. (vsmti.hr)

Share Button