Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. siječnja 2018.

Veleposlanik Republike Albanije u RH, Ilir Melo posjetio je županije, razgovarajući sa županom Igorom Androvićem govorilo se o uspostavi gospodarske suradnje Albanije i VPŽ

Veleposlanik Republike Albanije u RH, Ilir Melo sa suradnicima, posjetio je Virovitičko-podravsku županije, gdje je održao sastanak s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima. Uz župana Androvića, sastanku su nazočili: zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, direktor Poduzetničkog inkubatora i sajma Viroexpo Bojan Mijok, te pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Josip Mikolčić.

Na sastanku se govorilo o modalitetima nastupa Republike Albanije na skorašnjem 23. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpou 2018, koji će se od 23. do 25. veljače održati u Virovitici i na kojem će Republika Albanija biti Zemlja partner. Govorilo se i o međusobnoj gospodarskoj suradnji Virovitičko-podravske županije i Republike Albanije na nivou drvne i prehrambene industrije, razmjeni iskustava i mogućnostima povezivanja poduzetnika iz Albanije i VPŽ. Osim toga, govorilo se i o razvoju turizma, o čemu Albanija puno može naučiti od RH, ponajprije vezano za Jadran, ali i kontinentalni turizam.

Nakon razgovora u prostorima županije, veleposlanik Ilir Melo je obišao i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i Panonski drvni centar kompetencije, gdje su ga direktor Bojan Mijok (direktor Poduzetničkog inkubatora) i Ivana Filipović (direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija) upoznali s karakteristikama ova dva županijska europska projekta. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button