Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. listopada 2017.

VIDRA: Višnja Panonia i OPG Marina Novoselnika dobili 9.637.651,44 kuna za modernizaciju staklenika i izgradnju plastenika za hidroponski uzgoj povrća

U Ministarstvu poljoprivrede potpisani su ugovori za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva za tipove operacija 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ i 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ ukupne vrijednosti 339 milijuna kuna. Ugovore je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Između ostalih, projekte za tvrtku Višnja Panonia d.o.o., te OPG Marina Novoselnika izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost navedena dva projekta iznosi 16.595.123,91 kuna, a ukupan iznos potpore za dodjelu je 9.637.651,44 kn. Intenzitet potpore u sklopu navedene operacije je 50 posto, odnosno 70 posto za mlade poljoprivrednike. Dobivena sredstva poljoprivredna gospodarstva uložit će u modernizaciju staklenika (Višnja Panonia), odnosno u izgradnju plastenika za hidroponski uzgoj povrća (OPG Marina Novoselnika).

- Drago mi je što prvu godinu mandata mogu obilježiti ovakvim događajem. U sektor stočarstva i peradarstva bit će investirano 86,5 milijuna kuna kojima će se graditi nove farme i obnavljati postojeće. Voćarima i povrćarima dodijeljeno je 36,5 milijuna za izgradnju novih plastenika i staklenika, a znamo kakve u sve nepogode zadesile naše poljoprivrednike samo ove godine. Čak 122 milijuna potpore dajemo investicijama mikro, malih i srednjih korisnika za povećanje dodane vrijednosti njihovih proizvoda, a 94 milijuna za povećanje dodane vrijednosti proizvoda velikih korisnika. Ovakva raspodjela pokazuje dobru stratešku usmjerenost sredstava Programa ruralnog razvoja RH. Pojednostavljenim procedurama ubrzali smo put EU novca do poljoprivrednika i ruralnog prostora, a očekujem da ćemo do kraja ove godine iskoristiti 30% sredstava Programa što je odličan rezultat. Polovicu od ukupno raspoloživih sredstava za sedmogodišnje razdoblje Programa aktivirali smo kroz dosad raspisane natječaje – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. (www.ravidra.hr, www.ruralnirazvoj.hr)

Skip to content