Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. srpnja 2017.

Virovitica: Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica vrijednog 164,7 milijuna kuna

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u Virovitici je potpisao ugovora o sufinanciranju projekta Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica. Riječ je o projektu vrijednom 164,7 milijuna kuna, a za koji je u EU fondovima osigurano 70,21 posto sufinanciranja prihvatljivih troškova, odnosno 92,5 milijuna kuna.

Uz ministra Ćorića, ugovor su potpisali: Ivica Kirin (gradonačelnik grada Virovitice), Zoran Đuroković (generalni direktor Hrvatskih voda), Đuro Bukvić (načelnik Općine Lukač), Hrvoje Miler (načelnik Općine Špišić Bukovica), Margareta Ptiček (direktorice tvrtke Virkom).

Osim toga, potpisu ovog iznimno značajnog projekta, za Viroviticu ali i Virovitičko-podravsku županiju nazočili su i: pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, zamjenici gradonačelnika grada Virovitice, Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac...

  • Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta. Vjerujem da će ovo ulaganje doista podići kvalitetu života na području Grada Virovitice, a isto tako i ispuniti sve EU standarde i doprinijeti zaštiti okoliša. Radujem se daljnjim aktivnostima Virovitičko-podravske žŽupanije i Grada Virovitice u kontekstu suradnje s Ministarstvom – rekao je ministar Ćorić.
Projekt se provodi u dvije faze –započet je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoliša“, a nastavlja se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Vrijednost druge faze projekta koji se financira EU sredstvima kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ i za koji je danas potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi ukupno 164,7 milijuna kuna.

Projektom će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava za pročišćavanje otpadnih voda te će se omogućiti priključenje dodatnih 1540 korisnika na sustav odvodnje. Njegovom realizacijom će se smanjiti onečišćenje okoliša kroz kontrolirano prikupljanje, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content