Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. travnja 2017.

Izaslanstvo Hercegbosanske županije obišlo jedan od najznačajnijih poljoprivrednih projekata Virovitičko-podravske županije – Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška koji će uskoro biti otvoren

Izaslanstvo Hercegbosanske županije, u kojem su bili: Robert Bagarić (predsjedatelj skupštine Hercegbosanske županije), Ivan Vukadin (načelnik Općine Tomislavgrad), zastupnici u Skupštini Hercegbosanske županije i ministri u Vladi Hercegbosanske županije, te predstavnici gospodarstvenika i poslodavaca s tog područja, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju. U prostorima Mjesnog doma u Sopju, prezentiran im je sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, jedan od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, vrijedan 81 milijun kuna i koji pokriva 1.260 hektara navodnjavane površine i koji će se, nakon gotovo šest godina izgradnje, uskoro otvoriti.

U izaslanstvu Virovitičko-podravske županije su bili: Sanja Bošnjak (obnašateljica dužnosti župana VPŽ), Đuro Bukvić (načelnik Općine Lukač i predsjednik Udruge općina RH), Igor Andrović (pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije). U ime domaćina, goste iz Hercegbosanske županije, pozdravio je Josip Granjaš (načelnik Općine Sopje), kao i Berislav Androš, predsjednik Mjesnog odbora Sopje.

Uz prikaz osnovnih karakteristika sustava navodnjavanja, gosti iz Hercegbosanske županije, obišli su i crpnu stanicu na lokaciji sustava navodnjavanja, a o svim karakteristikama, detaljno ih je upoznao županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content